Sport

Transfersoap ten einde: Okita verkast naar NEC

© Orange Pictures
Na een slepende transfersoap heeft MVV afscheid genomen van Jonathan Okita (21). De Duitse aanvaller verkast naar NEC, dat eveneens uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.
In Nijmegen heeft de vleugelspeler een meerjarig contract getekend. MVV ontvangt naar verluidt een bedrag tussen de twee en drie ton voor de topschutter.Schitteren in Maastricht

Met de transfer komt er een einde aan het verstoorde huwelijk tussen Okita en de Maastrichtse club. Vorige zomer kwam hij transfervrij over van Standard Luik, om vervolgens te schitteren in de Geusselt. In 39 wedstrijden voor MVV scoorde de aanvaller 19 keer, wat de nodige interesse opleverde. Door die belangstelling wilde hij ten koste van alles weg uit Maastricht.


Vierde keus

Al gauw meldden zich verschillende clubs bij de zaakwaarnemer van Okita. NEC was één van die clubs, maar kreeg vrijwel direct een 'nee' te horen van de aanvaller. Hij had zijn vizier gericht op een avontuur in de Eredivisie óf in het buitenland. Transfers naar CSKA Moskou, de Italiaanse Serie A en Zwitserland liepen echter stuk. Daardoor kwam NEC opnieuw in beeld.


Vage aanbiedingen

In gesprek met L1 blikt MVV-directeur Paul Penders nog eens terug op de roerige periode. "Er was veel belangstelling, serieus en niet serieus. En er werd geschermd met vage aanbiedingen. CSKA Moskou bijvoorbeeld. Ik weet niet eens hoe ik hun toenadering moet omschrijven, ze hadden zich niet goed voorbereid. En Jonathan zei ons dat hij niet naar het buitenland wilde. Er was veel ruis. Maar dat is nu klaar en dit is volgens mij een win-win situatie."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!