Roda JC zet cultheld Rutjes in duel Sparta in zonnetje

Nathan Rutjes in het shirt van Roda JC. © Jack Kochanowski
Roda JC neemt binnenkort op gepaste wijze afscheid van cultheld Nathan Rutjes. De 34-jarige oud-speler en publiekslieveling wordt in het duel met Sparta Rotterdam, de club waar hij zijn carrière begon, in het zonnetje gezet.
Dat meldt de Kerkraadse club via de officiële kanalen.

Amateurclub

De man met de wapperende mat zette afgelopen zomer een punt achter zijn carrière. De cultheld voetbalt wel nog. Hij speelt nu voor amateurclub Groene Ster.

Jeugdtrainer

De Rotterdammer is als onderdeel van Stichting Roda JC Midden in de Maatschappij is de Rotterdammer zéér actief op maatschappelijk vlak. Ook is hij jeugdtrainer bij de Koempelclub.

Lange loopbaan

Rutjes maakte zijn profdebuut in het seizoen 2005-2006, toen hij namens Sparta Rotterdam een kwartier mocht invallen tegen NEC. In zeven seizoenen bij Sparta zou hij uiteindelijk 97 wedstrijden spelen, voordat hij naar Limburg trok. Hij speelde twee jaar voor MVV en kwam in die tijd tot 61 duels. In 2014 verkaste hij transfervrij naar Kerkrade, waar hij namens Roda JC ook tot 61 officiële wedstrijden kwam.
Roda JC ontvangt de Spartanen op 19 oktober in het Parkstad Limburg Stadion. Dan krijgt Rutjes de gelegenheid om afscheid te nemen van het publiek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!