Springruiter Van Asten gaat voor goud in Nations Cup

© Istock
Springruiter Leopold van Asten uit Ysselsteyn gaat ervan uit dat hij tijdens de finale van de Nations Cup in Barcelona met zijn paard Beauty in actie komt.
Van Asten was eerder door bondscoach Rob Ehrens uit Weert geselecteerd voor het WK in het Amerikaanse Tryon vorige maand, maar daar kwam de Limburger niet aan de bak.

Wisselen
In Barcelona rekent de Limburgse ruiter erop dat hij tijdens de landenwedstrijd mag rijden zo laat hij aan L1 weten. "Vrijdag is de eerste ronde van de landenwedstrijd en dan zit ik in het team en van daaruit kijken we verder. Je mag na de eerste dag een ruiter wisselen, dus die optie blijft open maar normaal gesproken start ik in het team."

Volwaardig
Na zijn reserverol bij het WK in Amerika vindt Van Asten het nu tijd om te laten zien wat hij en zijn paard Beauty waard zijn. "Je bent sportman en je wilt voor je land strijden dan is het mooi dat je ook in actie kunt komen. In Tryon was ik reserve maar ook dat vind ik een belangrijke rol en dat heb ik met plezier gedaan. In Barcelona hoop ik dat ik kan laten zien dat ik met Beauty een volwaardig teamlid ben."

Prolongeren
Het Nederlands team dat in Barcelona zijn titel wil prolongeren gaat nu ook weer voor het hoogst mogelijke. "Doel is om te winnen, daar ga je voor naar Barcelona. Iedereen zal zijn best doen en hopen dat de paarden in vorm zijn en dat het goed loopt. We hebben een titel te verdedigen daarom is het realistisch voor de eerste plaats te gaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!