Tafeltennis: eenvoudige middag Heerlen, Westa speelt gelijk

© Istock
Na de eerste speelronde in de eredivisie tafeltennis zijn de Limburgse damesteams nog ongeslagen.
De dames van Lybrae Heerlen schoven VTV Nieuwegein aan de kant, terwijl AnytimeFitness/Westa gelijkspeelde tegen Scylla.

Rollen omgedraaid

Het team uit Heerlen had al snel in de gaten dat het geen al te lastige middag zou worden tegen de ploeg die in de afgelopen twee seizoenen nog te sterk bleek in de play-offs. Ditmaal waren de rollen omgedraaid: bij de pauze stond het al 3-0 doordat Tatjana Garnova met won van Dong Li, Rachel Gerarts sterker bleek dan Esmine Ernst en Elena Timina geen moeite had met Jacintha de Hoop.

Overmacht

?VTV Nieuwegein zag ook haar laatste hoop op een resultaat de kop in gedrukt worden, toen Garnova ook won van Ernst. Timina klopte vervolgens namens de Heerlense club Li en Gerarts gaf in de laatste partij ook De Hoop geen hoop op een punt. Een duidelijke 6-0 eindstand vatte de Heerlense overmacht dan ook goed samen.

Westa

Het Wessemse Westa kwam al rap in de problemen tegen Scylla Leiden, want de dames uit Zuid-Holland grepen een 2-0 voorsprong: Amber van de Velde verloor van Marie Depuydt en Emma van der Zanden verloor van Esmee van Marwijk. Karlijn van Lierop deed namens de Limburgsen iets terug tegen Isabelle Tegelaar en verkleinde daarmee de marge tot 1-2.

Verdict

Van de Velde bracht de wedstrijd daarna weer in evenwicht met een overwinning op Van Marwijk. Het duel leek het team uit Wessem alsnog te ontglippen toen Van Lierop aan het kortste eind trok tegen Depuydt, maar door een zege van Van der Zanden op Tegelaar in het laatste duel bleek een gelijkspel het verdict: 3-3.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!