Omstreden scheidsrechter vervangen voor PSV-VVV

© ANP
Scheidsrechter Danny Makkelie, aangewezen voor de bekerwedstrijd woensdag tussen PSV en VVV-Venlo, fluit voorlopig geen wedstrijden.
De KNVB heeft de 34-jarige arbiter even in de luwte gezet vanwege de commotie die is ontstaan over een lening die Makkelie had afgesloten bij Jaap Uilenberg.
De bekerwedstrijd van VVV wordt nu gefloten door Jochem Kamphuis.

Verbouwing

De Zuid-Hollandse arbiter wordt gestraft, omdat hij een flinke som geld had geleend van oud-arbiter Uilenberg. Die zit in de scheidsrechterscommissie van de UEFA en fungeerde tot voor kort tevens als coach van Makkelie, die afgelopen zomer promotie maakte naar de Europese elitegroep. Makkelie had een overbruggingskrediet nodig voor de verbouwing van zijn nieuwe huis.

Sterk ongewenst

"Onderzoek heeft uitgewezen dat het over een risicoloze, kortlopende lening ging die binnen twee maanden is afgelost", meldt de KNVB. "Er is geen sprake van strafbare handelingen geweest, maar het spreekt voor zich dat het beeld van een afhankelijkheids- of voorkeursrelatie in deze zaak sterk ongewenst is. De KNVB heeft integriteit hoog in het vaandel staan en heeft beiden hierop aangesproken. Richting Makkelie zijn disciplinaire maatregelen genomen. De KNVB zal de gedragsregels op dit vlak aanscherpen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!