MVV zorgt voor stunt: FC Twente in eigen huis geklopt

MVV-spits Anthony van den Hurk (rechts) in duel met Tim Holscher van FC Twente. © PubliciteitVisie / Frank Kerbusch
Het is MVV gelukt om te stunten op bezoek bij FC Twente. De Maastrichtenaren wonnen op bezoek bij de Tukkers: 0-1.
Na een uur spelen zorgde Anthony van den Hurk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Opstelling aangepast
In een echte 'vechtwedstrijd' maakten beide ploegen er voor 25.000 toeschouwers een enerverende pot van. MVV-trainer Ron Elsen had zijn opstelling na de zeperd tegen FC Den Bosch vorige week (3-0 verlies) aangepast. Shermaine Martina begon op de bank, evenals Asumah Abubakar en Maxime Gunst. Hij had een basisplek ingeruimd voor Dimitri Lavalée en Jerome Déom. Ook Tuur Houben, Marnick Vermijl en Joeri Schroijen startten.

Uit het niets
In een vlagen onvriendelijke eerste helft gaf MVV niets weg. Aanvallend was de Maastrichtse ploeg onmachtig, in ieder geval waar het op de laatste pass of individuele actie aankwam. Zo werd de rust met 0-0 bereikt. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam MVV uit het niets op 0-1. Een Twente-aanval werd onderschept en via een voorzet van Vermijl kopte Van den Hurk de bal achter doelman Joel Drommel.

Spannend slot
Twente-trainer Marino Pusic reageerde met een paar wissels. Net daarvoor had zijn ploeg pech - en MVV dus geluk - toen een goede Twentse aanval met een hakje van Jari Oosterwijk op de paal belandde. Clubtopscorer Tom Boere kreeg de kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal van dichtbij werd knap gepareerd door MVV-goalie Luuk Koopmans. De druk nam toe op het MVV-doel. Opnieuw Boere raakte in de slotfase de paal.

Twente mocht zijn handjes dichtknijpen toen een vliegend schot van Ricardo Ippel net naast het doel ging. In de resterende reguliere speeltijd en de vijf minuten extra tijd bleef MVV met kunst-en vliegwerk, waarbij enig geluk de ploeg niet ontbrak, overeind.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!