Henk Vossen behaalt beste prestatie ooit in WK-rally

© Jean-Pierre Geusens
Henk Vossen is in de WK-Rally van Duitsland als 28e gefinisht. Voor de 73-jarige rallyrijder uit Tegelen is dit de beste prestatie die hij ooit in een WK-rally behaalde.
Vossen was al 36 keer eerder in deze rally van start gegaan, maar reed nu in Duitsland voor het eerst met Erwin Berkhof als navigator. "Je merkt dat hij als zoon van een van de beste navigatoren van Nederland, het vak met de paplepel ingegoten heeft gekregen", vertelt Vossen tegen L1.

In de slip

De 73-jarige rallyrijder en Berkhof reden in de Ford Fiesta R5 en schoten op de wegen in het Moezelgebied soms plotseling door. "Dat kostte bij de klassementsproeven wat tijd", vertelt de Tegelenaar. "Het heeft iets te maken met de verbinding tussen de voor- en achterwielaandrijving. Ik vermoed dat daar toch wat slip in heeft gezeten, waardoor het remgedrag van de auto niet is zoals je dat gewend bent."

Tevreden

Vossen en Berkhof hadden als doel gesteld om bij de eerste 30 deelnemers te eindigen. Na de eerste dag lag het duo al op de veertigste plaats en klom op de tweede dag negen plaatsen. In de laatste drie klassementsproeven, van in totaal 72 km, zette het team snelle tijden neer, waardoor ze als 28e in het eindklassement finishten. "De eerste 20 plaatsen worden steevast door fabrieksteams ingenomen. Ik ben dan ook heel tevreden met het resultaat", aldus de Vossen.
Medio september sluit de Tegelse coureur de Euro R5 Rally Challenge af met de Hellendoorn Rally.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!