Sport

Juul Franssen wil in november terug naar wedstrijdmat

© Kim Langeslag (L1)
Judoka Juul Franssen hoopt tijdens de Grand Prix van Den Haag in november haar rentree te maken op de wedstrijdmat.
Daarmee lijkt er een einde te komen aan een slepend conflict tussen Franssen en de Judobond dat al een jaar duurt. "De gesprekken met de Judobond zitten in de afrondende fase en ik kijk er enorm naar uit om weer de mat op te gaan."

Terugvechten
?Franssen was als toeschouwer zaterdag aanwezig op het NK judo in Almere. Volgens de Reuverse is er nog genoeg tijd om zich te plaatsten voor de Olympische Spelen van Tokio. "Ik stond vierde op de wereldranking, maar door dit vervelende jaar ben ik enorm gezakt. Ik zal me terug moeten vechten. Ik heb een heel jaar verloren."

Franssen wil dit najaar weer op judomat staan

Verdeling

Over hoe Franssen precies de trainingen gaat indelen tussen Rotterdam en Papenda kan de 27-jarige Limburgse nog geen uitspraken doen. Ook over de toekomstige rol van haar coach Mark van der Ham kan Franssennog niks zeggen.

Rechtszaak

?Franssen won in mei de rechtszaak tegen de Judo Bond Nederland. Ze kreeg op vrijwel alle punten gelijk. De bond moet haar de mogelijkheid geven met haar eigen trainers te werken, met de kanttekening dat ze wel zoveel mogelijk aan centrale trainingen mee moet doen. Verder mag de bond haar niet verbieden om uit te komen in internationale wedstrijden. Bovendien moet ze haar A-status terug krijgen en de kans hebben om zich te plaatsen voor de Olympische spelen.
© Kim Langeslag (L1)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!