Bikkel Laurens ten Dam wacht helse kasseienrit

Laurens ten Dam komt boven op de Muur van Huy. © ANP/Bas Czerwinski
Maandag smakte hij nog tegen het asfalt in de hectische rit tussen Antwerpen en Huy, maar dinsdag gaat Laurens ten Dam gewoon weer van start.
De wielrenner, die in Maastricht woont, ging hard onderuit in de massale valpartij die voor zijn stadgenoot Tom Dumoulin het einde van de Tour de France betekende. Ten Dam was -met zijn schouder uit de kom- al bijna in de ambulance gezet, maar wilde de etappe kostte wat kost uitrijden. "Ik heb niet wekenlang getraind om dan zo dicht bij huis af te stappen", verklaarde hij later aan de finish.

Helse rit

Dinsdag wacht de renner van team Lotto NL-Jumbo een helse rit. Uitgerekend de dag na de fikse valpartij staat de langste etappe van deze Tour op het programma: het peloton koerst over 223,5 kilometer van Seraing naar Cambrai. En alsof dat nog niet genoeg is, komen Ten Dam en de zijnen onderweg ook nog eens zeven kasseienstroken tegen.

'Daar ligt Lau!'

Ten Dams ploeg zette maandag uren na de crash nog een filmpje online waarop de hectiek na de gigantische valpartij goed te zien is. Een van de mecaniciens van LottoNL-Jumbo had een GoPro-cameraatje omhangen toen hij zich naar de gevallen renner spoedde. "Daar ligt Lau!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!