Perr Schuurs: 'Ik blijf lekker mezelf bij Ajax'

© ANP
Afgelopen zomer verruilde Perr Schuurs het gemoedelijke Nieuwstadt voor een andere wereldstad: Amsterdam en dit bevalt de voetballer erg goed. "Ik blijf lekker mezelf."
Schuurs mag zich sindsdien godenzoon noemen als speler van Ajax. Ondanks dat hij niet vaak speelt bij de hoofdmacht van Ajax heeft Perr het, zowel in het veld als daarbuiten, naar zijn zin.

Accent

Limburgers hebben het traditioneel gezien niet altijd makkelijk in de hoofdstad. Een aantal maanden geleden gaf international Matthijs de Ligt nog aan dat hij Perr een prima 'gozer' vindt, maar het Limburgs accent mocht er wat hem betreft wel een beetje af. "Het Limburgs taaltje bevalt de Amsterdammers niet zo goed maar dat accent zit er bij mij gewoon in. Ik blijf gewoon gewoon lekker mezelf en dat is goed denk ik", zegt de verdediger uit Nieuwstadt.

Debuut

Perr maakte in het bekerduel tegen de amateurs van HVV Te Werve zijn officiële debuut en een week later zijn Eredivisie-debuut tegen AZ in een volgepakte Johan Cruijff ArenA. Op de vraag of hij zenuwachtig was, reageert hij 'cool'. "Het was heel erg speciaal om met een doelpunt te mogen debuteren in een bekerduel. Maar tegen AZ voelde voor mij toch wel iets meer als een officieel debuut. Als je voor zoveel mensen in de Johan Cruijff ArenA je debuut mag maken dan is dat fantastisch. Ik was totaal niet zenuwachtig."

Ten Hag

Hoofdtrainer Erik ten Hag is tevreden over de ontwikkelingen van zijn pupil en geeft Perr steeds meer vertrouwen. Bij het debuut tegen AZ in de thuishaven van Ajax mocht Perr dan ook zelf bepalen wanneer hij mocht invallen. "Hij zei tegen mij dat ik mocht gaan warmlopen in de tweede helft en uiteindelijk zelf mocht bepalen wanneer ik inviel. Ik heb gezegd dat ik maar vijf minuten nodig heb om er klaar voor te zijn. En vijf minuten later mocht ik invallen. Het is altijd fijn als een trainer je dat vertrouwen geeft."

Fortuna

Als speler van Ajax kom je bijna dagelijks in een gespreid bedje terecht. Ook op sportpark de Toekomst is alles tot in de puntjes geregeld. Als voetballer wen je daar snel aan, maar Perr vergeet niet waar hij vandaan komt. ''Bij Fortuna hadden we op een gegeven moment niet een eigen trainingscomplex maar moesten wij dagelijks uitwijken naar de velden van VV Sanderbout. Niet alles was als een echte profclub geregeld voor ons. Maar ik denk dat dat juist goed voor mij is geweest. Hierdoor ga je toch een stuk makkelijker om met tegenslagen dan als je alleen maar die luxe zoals hier bij Ajax gewend bent,'' zegt Schuurs.

Doelstelling

Tot nu toe moet Schuurs het doen met wedstrijden bij Jong Ajax en het meetrainen bij Ajax 1. Af en mag hij als wisselspeler mee bij de hoofdmacht. Perr wist van te voren dat dit kon gebeuren, maar hij heeft deze keuze bewust gemaakt en blijft geduldig. "Natuurlijk wil je liever basisspeler zijn en zoveel mogelijk wedstrijden in de Eredivisie en Europees spelen. Ik blijf lekker rustig en ik werk elke dag keihard aan de verbeterpunten die de trainer mij meegeeft. Dan komt mijn kans vanzelf wel. Al hoop ik wel dat ik over één jaar een vaste waarde in het elftal van Ajax 1 mag zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!