Xavier Maassen richt aandacht op Porsche GT3 Cup

© Xavier Maassen
Xavier Maassen richt zijn aandacht de komende maanden op de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De Maastrichtse coureur is regerend kampioen in deze autosportklasse.
Met de races op het circuit van het Belgische Zolder en Paul Ricard in Zuid-Frankrijk voor de boeg heeft Maassen een achterstand van 25 punten op klassementsleider Guven.

Absolute thuisrace
"Zolder is voor mij de absolute thuisrace en daar verheug ik me op", zegt de Maastrichtenaar tegen L1. Hij was daar afgelopen weekend nog actief in de 24-uursrace. Maassen acht zich nog niet kansloos voor prolongatie van zijn titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, ook al heeft hij in Spa punten op Guven verloren. "In de eerste race liep ik zes punten van de achterstand in, maar door een lekke band in de tweede race sta ik nu 25 punten achter. Guven is de enige die in dit kampioenschap nog geen slecht resultaat heeft geboekt."

Gat dichten
Maassen wil op het circuit van Zolder proberen de achterstand op Guven terug te brengen tot minder dan twintig punten, zodat hij de klassementsleider voorbij kan gaan mocht hij in een race geen punten behalen. "Maar als Guven blijft finishen, wordt hij kampioen", aldus de Porsche-coureur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!