Max Verstappen smeekt om regen in Spielberg

© ANP
De wolken hangen dreigend boven het circuit en de eerste spatjes regen zijn al gevallen. Van Max Verstappen mag het gaan plenzen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. "Ik hoop dat ‘t het hele weekend stormt."
Het is het bekende euvel: de auto’s van Toro Rosso - en ook de Red Bull-bolides - voelen zich niet thuis op circuits met lange, rechte stukken waar hoge topsnelheden worden gehaald. De Renault-motoren leveren simpelweg te weinig vermogen om voorin mee te rijden.

Mooi circuit
"Ik vind dit wel een mooi circuit. Klassiek, zoals het hoort te zijn, maar een kans om een rol van betekenis te spelen hebben we alleen als het regent", denkt Verstappen. "Dan kunnen we met onze auto, die een goede wegligging heeft, veel terugwinnen in de bochten."

Zeker top-10
Waarschijnlijk wordt Verstappen op zijn wenken bediend, want de weerkundigen voorspellen nogal wat regen in Spielberg. "In dat geval kunnen we zeker in de top-10 rijden", zegt Verstappen, die weer eens een klassering in de punten kan gebruiken.

Vooral acties
"Het is zonde.We hebben echt een heel goede auto, maar die topsnelheid... Ik vind het vooral frustrerend voor de mensen op de fabriek, want die hebben een goede auto gebouwd. Die verdienen ook een succesje. Voor mij maakt het niet eens zoveel uit. Ik moet vooral met acties laten zien wat ik kan. Zodat mensen positief over je praten. Dat is in deze fase van mijn loopbaan denk ik nog belangrijker dan punten scoren."

Zondag vanaf 14:00 uur is de race weer live te volgen via het Max Verstappen-liveblog. Lees hier het laatste nieuws over Max Verstappen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!