Boymans: 'Dubai was heet en sportief slechte keuze'

© ANP
Aanvaller Ruud Boymans (28) is terug in Nederland, na een mislukt voetbalavontuur bij Al-Shabab in de Verenigde Arabische Emiraten.
De spits uit Born kijkt in gesprek met de supportersvereniging van FC Utrecht met gemengde gevoelens terug op zijn periode in het Midden-Oosten.Geen goede keuze

Boymans noemt zijn overstap van FC Utrecht naar Dubai 'sportief gezien geen goede keuze'. "Het was vooral heet. Ik heb weinig gespeeld en veel problemen gehad. Persoonlijk heb ik er wel veel geleerd en ik ben weer een ervaring rijker. Nu ga ik op zoek naar een nieuwe club."


Concrete interesse

Daarvoor moet de targetman eerst fit worden. "Ik heb eigenlijk een jaar lang niet gespeeld. Nu ga ik in Nederland volle bak aan de slag om fit te worden en dan kijken wat er op mijn pad komt. Er speelt nog niets concreet. Maar als ik in Nederland een club moet kiezen, staat Utrecht op één. Daar had ik een van de mooiste periodes uit mijn carrière."

Vliegende start

Boymans beleefde nog een vliegende start in Dubai, met twee doelpunten in zijn eerste drie wedstrijden. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan zeven wedstrijden en bleef hij steken op twee goals. Hij begon zijn loopbaan bij Fortuna Sittard, om vervolgens via VVV-Venlo, AZ, NEC en Willem II bij FC Utrecht te belanden. Daar maakte hij grote indruk, met 19 goals in 33 wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!