Indrukwekkende Max Verstappen crasht in Monaco

© Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen heeft een indrukwekkende race zondag niet kunnen bekronen met punten. Na dik zestig ronden zorgde een forse crash er voor dat Verstappen uitviel.
Verstappen knalde toen achter op Grosjean die op dat moment op de tiende plek reed.

Risico's

In een ultieme poging om in de punten te rijden nam de Limburger alle riscio's. Die werden dus niet beloond. Verstappen klapte na de crash hard in de banden langs de kant, maar stapte al snel zonder hulp uit de auto.

Pitstop

Het zat Verstappen zondag wederom niet mee. De coureur was goed weg en verschalkte al snel Pastor Maldonado met een prachtige inhaalmanoeuvre en ook Perez zat hij op de hielen. Bij de eerste pitstop ging het echter mis. Dankzij de 31 seconden die Verstappen stil stond, viel hij terug naar plek 13.

Crash

De smaakmaker van de dag begon daarna aan een indrukwekkende inhaalrace. Verstappen was rondenlang bij de allersnelsten in de race en klom door middel van slim racen naar plek 11. Bij een ultieme poging om alsnog in de punten te rijden ging het dus uiteindelijk alsnog mis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!