Verstappen tempert verwachtingen: 'Vijfde plaats reëel'

© ANP
Max Verstappen tempert de verwachtingen voor de komende Grote Prijs van Japan, ondanks zijn sterke optredens in de laatste vier grands prix én zijn tweede plaatsen in de voorgaande twee edities van de race in Suzuka.
"De vijfde plaats is reëel", zegt de Limburgse coureur op zijn eigen website.

Goede reeks
Verstappen eindigde vorige week als vijfde in Rusland, na een indrukwekkende inhaalrace vanaf de voorlaatste (negentiende) startpositie. De race ervoor in Singapore eindigde hij als tweede. In Italië reed de coureur van Red Bull als derde over de finish, maar viel hij door vijf seconden straftijd terug naar de vijfde plaats.

Verstappen voorzichtig
Ook in België leidde een inhaalrace hem naar het podium (derde), maar voor Japan blijft Verstappen voorzichtig. "Ik ben bang dat we ook hier in de kwalificatie snelheid tekort komen. Dan wordt het treintje rijden in de race, omdat echt aanvallen er dan niet in zit", aldus de 21-jarige coureur, die verwacht in de kwalificatie vijfde of zesde te worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!