Demi Schuurs sneuvelt in achtste finale Kremlin Cup

© Facebook / Demi Schuurs
Demi Schuurs heeft de achtste finale van het WTA-tennistoernooi om de Kremlin Cup niet overleefd.
De tennisster uit Nieuwstadt verloor het vrouwendubbel in Moskou met haar gelegenheidspartner Oksana Kalashnikova met 4-6 en 4-6 van Harriet Dart en Anastasia Potapova.

Dubbelspecialist

De 25-jarige dubbelspecialist en haar Georgische partner konden hun Brits-Russische tegenstanders in de eerste set tot 3-3 bijbenen. Daarna sloegen Hart en Potapova een gat dat Schuurs en Kalashnikova niet meer gedicht kregen. Na 34 minuten was de set met 4-6 verloren.

Service verloren

In de tweede set kwamen Hart en Potapova met 1-4 voor en leken zij de wedstrijd snel in hun voordeel te beslissen. Schuurs en haar 28-jarige dubbelpartner uit Georgië vochten terug en kwamen op 4-4, maar daarna verloren zij hun service en wonnen hun tegenstanders ook deze set met 4-6.

Rechterarm

Schuurs kan zich nu opmaken voor de WTA Finals, die zondag in Singapore beginnen. Daar dubbelt zij met Elise Mertens, die in Moskou ontbrak om te herstellen van een blessure aan haar rechterarm. De Belgische dubbelpartner van Schuurs gaf in Tianjin in de kwartfinale van het enkelspel geblesseerd op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!