Toekomst Oranje: Perr Schuurs hoort bij grootste talenten

© Twitter / Ajax
De toekomst van het Nederlands elftal ziet er weer enigszins rooskleurig uit. Talenten als Steven Bergwijn en Matthijs de Ligt vormen de toekomst van Oranje, maar ook Perr Schuurs klopt nadrukkelijk op de deur.
De NOS heeft de twintig de grootste talenten van eigen bodem op een rijtje gezet. En de jonge verdediger uit Nieuwstadt prijkt ook op dat lijstje, waar verder onder andere ook Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Pablo Rosario op staan.

Nieuwstadt naar Randstad

De 18-jarige Schuurs verkaste afgelopen zomer als aanvoerder van promovendus Fortuna naar Ajax. De jongeling moet het in de hoofdstad vooralsnog vooral doen met optredens bij Jong Ajax en spaarzame invalbeurten bij het team van Erik ten Hag. Schuurs moet Matthijs de Ligt, die ook in het lijstje van de NOS staat, voor zich dulden in Amsterdam. Toch lijkt de NOS overtuigd van het kunnen van de Limburgse verdediger.

FC Barcelona

Ook de 15-jarige Xavi Simons staat op de lijst. De zoon van voormalig publiekslieveling van Fortuna Sittard Regillio Simons speelt in de jeugdopleiding van de Spaanse grootmacht FC Barcelona. De tiener staat te boek als wonderkind en hoopt in de voetsporen van Lionel Messi te treden. De zoon van de goaltjesdief van weleer debuteerde het afgelopen jaar bij Oranje Onder-15 met een doelpunt tegen Italië.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!