Frijns terug bij af na spectaculaire race

© Twitter DTM
Robin Frijns is zaterdag bij de eerste DTM-race op de Nürburgring ondanks enkele fraaie inhaalacties als zeventiende gefinisht.
Rene Rast won de wedstrijd op de baan in de Eifel, vóór Bruno Spengler en Gary Paffett.

Problemen

De Maastrichtenaar startte op de zeventiende en dus voorlaatste plek en kwam in de eerste bocht al in de problemen, toen hij door Edoardo Mortara van het asfalt werd geschoven. Zijn opponent kreeg daarvoor een waarschuwing en Frijns haalde hem enkele ronden later alsnog in.

Opgeklommen

Met een vroege pitstop koos de Audi-coureur voor een sluwe strategie, wat hem uiteindelijk twee plekken winst opleverde. Ook passeerde Frijns op knappe wijze Joel Eriksson en Pascal Wehrlein. Daardoor was hij halverwege de race opgeklommen naar de elfde stek. Tussendoor werd Frijns voor de tweede keer van de baan getikt, ditmaal door Jamie Green.

Knokken

De vroege stop leek Frijns vervolgens alsnog op te breken, want mede door de bandenslijtage zag hij Augusto Farfus, Nico Müller en Wehrlein weer langszij komen. De Maastrichtenaar moest vervolgens knokken om niet nog meer posities prijs te geven, maar slaagde daar niet in: hij finishte als zeventiende en was daarmee terug bij af, aangezien hij ook op die positie startte.
Zondag staat de tweede race op de iconische Nürburgring op het programma. Frijns, die twee weken geleden in Misano nog tweede en vierde werd, staat in het kampioenschap voorlopig dertiende.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!