Aanvoerders vinden velden MVV en Roda niet al te best

© L1
De speelvelden van MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade zijn door de aanvoerders van de Keuken Kampioen Divisie als matig beoordeeld.
Het kunstgras in Maastricht en Kerkrade krijgt een 2,3, zo blijkt uit de tussenstand van de veldencompetitie dat wordt bijgehouden door de spelersvakbond VVCS.

Eén tot vijf
Alle aanvoerders in de Eerste Divisie geven na elke uitwedstrijd een cijfer over het veld waar zij op gespeeld hebben. Dit wordt op een schaal van één tot vijf gedaan. Op de ranglijst zijn MVV en Roda JC op plek 14 en 15 van de in totaal twintig clubs terug te vinden.

Verafschuwing
Na acht speelronden staan vrijwel alle voetbalclubs met kunstgras laag geklasseerd op de beoordelingslijst. Clubs met natuurgras bezetten de bovenste regionen van de beoordelingslijst. "Dat veel aanvoerders kunstgras verafschuwen is in de tussenstand duidelijk terug te zien. Vanaf plaats 16 worden de kunstgrasvelden onder een voor het betaald voetbal aanvaardbaar niveau beoordeeld. Een duidelijk signaal waar de clubs en KNVB niet de ogen voor mag sluiten", zegt VVCS-voorzitter Danny Hesp op de website van de belangenvereniging.

Kunstgras

De kunstgrasvelden van Helmond Sport, FC Eindhoven, FC Den Bosch en RKC Waalwijk worden door de aanvoerders van de Eerste Divisie tot nu toe met een 1,5 beoordeeld. Het veld dat nu als allerslechtste uit de veldencompetitie komt, is het veld van Jong PSV. Het kunstgras van de club uit Eindhoven krijgt gemiddeld een 1,3 van de captains. De beste grasmat heeft Go Ahead Eagles. De club uit Deventer krijgt gemiddeld een 4,5.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!