Roda dient ongeslagen Cambuur eerste nederlaag toe

Gyliano van Velzen na zijn doelpunt namens Roda JC tegen Cambuur. © Orange Pictures
Door een doelpunt van Gyliano van Velzen heeft Roda JC met het kleinst mogelijke verschil de uitwedstrijd tegen SC Cambuur in haar voordeel beslecht: 0-1.
Daarmee is Roda JC in de zevende speelronde de eerste ploeg die de nummer twee van de ranglijst verslaat.

Bovenliggende partij

Hoewel het eerste kansje voor Cambuur was, was Roda in Leeuwarden in de eerste helft de bovenliggende partij. Cambuur-goalie Xavier Mous hield Chance Simakala en, tot tweemaal toe, Mitchel Paulissen van scoren af. Aan de overkant moest Tom Muyters ingrijpen toen Issah Kallon het namens de thuisploeg in de korte hoek probeerde. Beide ploegen kwamen zodoende voor rust niet tot scoren.
© Orange Pictures

Van Velzen

Dat veldoverwicht wist Roda JC in de tweede helft dan toch in een voorsprong om te zetten. Ditmaal was het niet topscorer Mario Engels, maar de regelmatig bekritiseerde Gyliano van Velzen die de ban brak: de buitenspeler was er als de kippen bij om de rebound van het schot van de Duitser in het mandje te leggen. Met de 0-1 voorsprong op zak probeerde Roda vervolgens met traag voetbal Cambuur verder te neutraliseren.

Eenvoudig stand gehouden

Het team van Robert Molenaar slaagde daar aardig in en voorkwam noemenswaardige mogelijkheden voor de thuisploeg. Sterker nog, via Engels en Paulissen had het de wedstrijd zelfs definitief op slot kunnen gooien. Ook in de slotfase hield Roda betrekkelijk eenvoudig stand en daardoor was de derde zege in vier uitwedstrijden een feit.

Ranglijst

Roda stijgt door de driepunter een paar plekken op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. De Kerkradenaren hebben nu dertien punten na zeven wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!