Wout Poels is op alles voorbereid voor het WK

© George Deswijzen
Aan zin ontbreekt het nooit bij Wout Poels, voor een echt grote koers. Maar nu hij in de aanloop naar de wereldtitelstrijd in Innsbruck voor het eerst níet uit zijn comfort-zone wordt gehaald, heeft de coureur uit Blitterswijck ook meer vertrouwen in een goede afloop.
Of dat genoeg is voor de regenboogtrui? "Als alles klopt in de koers en ik voel me goed, kan ik wereldkampioen worden, ja", zo erkende hij vrijdagmiddag na enig aandringen.

Extra maatregelen

Poels, die maandag 31 wordt, kwam op vier voorgaande WK’s nooit verder dan de 42e plaats, in 2010 bij zijn eerste deelname als prof. Om beter voor de dag te komen heeft hij extra maatregelen genomen. Het gaat er bij Poels om dat hij zich op z’n gemak voelt, zoals dat het geval is wanneer hij onderweg is met Team Sky.

Voeding

"Daar heb ik altijd mijn eigen voeding, met het voor mij juiste aantal calorieën, en weet ik dat mijn kleding in orde is. Als ik op een WK plotseling met gelletjes of energierepen van een ander merk moet rijden, vergt dat weer aanpassing. Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar die zijn voor mij belangrijk", zegt Poels. "Ter voorbereiding op dit wereldkampioenschap heb ik deze zaken alvast geregeld. Er zit een heel plan in mijn hoofd, dat varieert van elke twintig minuten wat te eten pakken tot een koersbroek waarin mijn eigen zeem zit. Mijn eten wordt kort voor de start afgeleverd. Nu dat allemaal is geregeld, heb ik meer rust."

Zware klim

Het zware parcours van bijna 253 kilometer - met de zware slotklim Höttinger Höll - stemt Poels ook tevreden. "Ik houd van die steile beklimmingen, dat heb ik in het verleden laten zien op de Angliru of de Zoncolan. Dus dan is het logisch dat ik me ook verheug op de finale. Alleen, de vraag is hoe we daar gaan aankomen. Oranje heeft een sterke ploeg met vrijwel alleen klimmers, maar we missen een afmaker à la Valverde of Alaphilippe. Ik heb thuis zitten nadenken hoe we het moeten aanpakken. Is het verstandig de koers hard te maken?", aldus de renner van Team Sky. "Dat speelt die mannen in de kaart. Kijk, we kunnen dat wel doen om het leuk op televisie over te laten komen, maar daar zijn we hier niet voor, hè. Misschien moeten we iemand van ons meesturen in de lange ontsnapping die er vast zal zijn, om zo de druk weg te nemen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!