Nederlandse voetbalvrouwen naar achtste finales op WK

© ANP
De Nederlandse voetbalvrouwen zijn op het WK in Canada doorgedrongen tot de achtste finales.
Omdat Kameroen met 2-1 heeft gewonnen van Zwitserland, behoort Oranje tot een van de vier beste nummers drie van de zes groepen. De ploeg van Roger Reijners eindigde in groep A met vier punten als derde.

Zware kluif
De volgende tegenstander van de oranjedames wordt hoe dan ook een zware kluif. Er wacht een duel met tweevoudig wereldkampioen Duitsland, of met regerend kampioen Japan. Welke van de twee, dat wordt pas duidelijk als alle groepswedstrijden zijn gespeeld.

Geschiedenis geschreven
De voetbalsters beginnen inmiddels de geschiedenisboeken aardig vol te schrijven. Op 27 november 2014 kwalificeerde Oranje zich in Verona voor het eerst voor het WK. Het debuut op het mondiale podium, op 6 juni 2015, leverde direct een overwinning op door het eerste Nederlandse WK-doelpunt ooit van Lieke Martens uit Bergen. En 16 juni 2015 gaat de boeken in als de dag waarop Oranje zich kwalificeerde voor de knock-outfase.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!