Sport

Zoveelste nederlaag voor Basketbal Academie Limburg

© iStock
De mannen van Basketbal Academie Limburg hebben hun achtste nederlaag van het seizoen geleden. In Den Bosch verloor de ploeg met 82-48.
BAL begon aardig aan de wedstrijd en kon in het eerste kwart voldoende weerstand bieden.

Achterstand
Toch keek het team uit Weert na een kwartier spelen tegen een 15-11 achterstand aan. In het tweede kwart schakelde New Heroes een tandje bij en vergrootte het de voorsprong naar 44-18.

Knokken
Het leek voor BAL een onmogelijke missie om zich terug te knokken in de wedstrijd, al wist de ploeg van trainer Radenko Varagic wel het derde kwart te winnen. Na drie kwartier basketballen in Den Bosch stond een tussenstand van 61-39 op het scorebord.
Terechte nederlaag
In het vierde en laatste kwart kwam BAL niet meer dichterbij. New Heroes speelde de wedstrijd professioneel uit en behaalde met een uitslag van 82-48 een overtuigende zege. "Het was terechte nederlaag", constateerde assistent-trainer Koen van Gerwen van BAL na afloop van het duel.

Meer budget
"New Heroes is op dit moment een stuk verder dan wij. Ze hebben meer ervaring, meer budget en vandaag betaalde zich dat uit op het veld. New Heroes was gewoon duidelijk sterker dan BAL", zegt Van Gerwen.
BAL blijft door deze nederlaag op de voorlaatste plaats van de Dutch Basketball League staan, met vier punten uit tien wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!