Molenaar over de schreef: 'Ik heb excuses aangeboden'

Robert Molenaar. © Etienne Zegers
Roda JC-coach Robert Molenaar was zaterdagavond niet alleen gefrustreerd over de nederlaag tegen NEC, maar ook boos op concullega Jack de Gier en speler Jannes Vansteenkiste.
De oefenmeester kreeg het aan de stok met de NEC-coach toen die bij een inworp voor Roda de bal niet direct overhandigde. De trainers hebben het akkefietje inmiddels bijgelegd.

Ingooi

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Roda mocht ingooien, maar De Gier besloot de bal iets langer dan strikt noodzakelijk in zijn handen te houden. Roda-back Jannes Vansteenkiste liet dat gebeuren, wat voor Molenaar reden was om uit zijn slof te schieten. "Sla hem voor z'n bek", beet de Roda-coach zijn speler toe.

Fel

Molenaar had ook voor De Gier weinig vleiende woorden in petto. "Je moet er met je poten vanaf blijven!", riep Molenaar even luid als duidelijk. Dat schoot bij De Gier in het verkeerde keelgat. In de rust kwam Molenaar vervolgens tot bezinning. "Ik heb excuses aangeboden", zo zei de Roda-coach na afloop van het duel tegen FOX Sports. "Het was dat malle felle wat in mij opkwam."

Belgisch

De oefenmeester vindt wel dat zijn Belgische verdediger meer van zich af moet bijten. "Dat is dat Belgische hè, netjes vragen. Dat was in de tijd van Jack en mij toch anders opgelost", aldus Molenaar, die net als De Gier zelf jarenlang als speler op het veld stond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!