Dumoulin gelooft nog in eindzege Ronde van Zwitserland

Tom Dumoulin © VI Images
Tom Dumoulin gelooft er nog steeds in dat hij de Ronde van Zwitserland kan winnen.
De Maastrichtenaar verspeelde woensdag in de koninginnerit de leiderstrui en duikelde naar plek zeven in het algemeen klassement.

Gele trui heroveren

Dat was ingecalculeerd en dus houdt Dumoulin hoop. "Ik geloof nog steeds in mijn kansen in het algemeen klassement. Ik kan niet beloven dat ik de leiding herover in de afsluitende tijdrit, maar het is mogelijk", zegt de renner op de site van zijn ploeg.

Doel min of meer bereikt

Het tijdverlies viel Dumoulin dan ook niet tegen. Alleen op de Fransman Thibaut Pinot verloor de renner van Giant-Alpecin meer dan een minuut. "Ik ben blij met mijn resultaat van vandaag. Het ging erg goed. Van tevoren hoopte ik maximaal anderhalve minuut te verliezen, dus dat doel heb ik min of meer bereikt."

In eigen tempo naar boven

In het klassement staat Dumoulin nu op 1.32 van klimmer Pinot. Al zag het daar in het begin niet naar uit. Dumoulin verloor bergop woensdag al snel de aansluiting met de topper, maar wist de schade uiteindelijk toch beperkt te houden. "Ik heb de klim van de Rettenbachgletsjer benaderd als een tijdrit en ben in mijn eigen tempo naar boven gereden. Ik liet de renners uit het groepje met favorieten al in de eerste helft van de klim gaan, maar daarna raapte ik de een na de ander weer op", aldus Dumoulin.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!