Tom Dumoulin wil met evenement wielersport op kaart zetten

© George Deswijzen
Tom Dumoulin gaat een groot evenement organiseren in Maastricht om de wielersport in Limburg op de kaart te zetten.
Dat heeft de wielrenner tijdens een door hem zelf belegde persconferentie verteld.

Jeugd

"Ik loop al een paar jaar rond met het plan om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg", zei de Maastrichtenaar. Hij merkt dat de sport ook in Nederland aan populariteit wint. "Steeds meer jeugd gaat de sport actief beoefenen. Ik vind het alleen jammer dat er in Limburg niet zo veel wordt gedaan."

Tour de Dumoulin

Zo is het idee ontstaan om onder de vlag van Tour de Dumoulin een groot evenement in Maastricht te organiseren om de wielersport op de kaart te zetten. "Het wordt een wielerbelevingsevenement", zegt hij. Het doel hiervan is om vooral jeugd kennis te laten maken met zijn sport. "Ik hoop hiermee meer jongeren en ouderen op de fiets te krijgen. Ik ben door het jaar heen vooral een egoïstische topsporter en dit is voor mij een manier om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg."
De eerste editie vindt volgend jaar op 6 oktober plaats.

Geruchtenmolen

Voorafgaand aan de persconferentie van Dumoulin draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Vooral op social media werd flink gespeculeerd. Zo dachten wielerfans dat de Maastrichtenaar zijn vertrek bij Team Sunweb ging aankondigen. Andere liefhebbers hoopten dat hij een knoop zou doorhakken over zijn deelname aan de Giro d'Italia of Tour de France. Ook was er iemand die dacht dat hij op een bamboefiets ging koersen.
© George Deswijzen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!