VVV naar tweede ronde na controversiële beslissing

© Ermindo Armino
VVV heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van de play-offs.
Een 0-0 in de return tegen FC Oss was na de 2-1 overwinning op Osse bodem eerder deze week voldoende voor een dubbele ontmoeting met NAC dan wel Go Ahead Eagles. Volgende week vrijdag begint VVV met een thuisduel, op Pinkstermaandag volgt de return.

Controverse

Zonder controverse was de doelpuntloze remise in de Koel vrijdagavond niet. Wat heet. Met name in Oss zal men nog wel even over de wedstrijd napraten. En dan niet omdat Jorzolino Falkenstein halverwege de eerste helft dicht bij de openingstreffer was maar die door de paal én de rug van VVV-doelman Niki Mäenpää gedwarsboomd zag.

Achter lijn

Nee, hét moment van de wedstrijd betrof een zuiver doelpunt van Istvan Bakx die door het arbitrale trio over het hoofd gezien werd. De zon mocht daarbij niet als excuus gelden voor assistent Frank Jansen van arbiter Richard Liesveld; die had de assistent-scheidsrechter in zijn rug op het moment dat hij niet constateerde dat Niki Mäenpää de inzet van Bakx duidelijk achter de lijn pas onder controle kreeg.

Tweede bal

Om de situatie nog gecompliceerder te maken waren er op het moment van de niet gegeven goal ook nog eens twee ballen in het spel.

Geen penalty

Diep in de eerste helft had het tegenvallende VVV ook reden zich te beklagen. Jeffrey Ket werkte in het Oss strafschopgebied Ramon Voorn onreglementair tegen de grond. Maar Liesveld wuifde de penaltyclaims van VVV weg.

Tweede gele kaart

Vroeg in de tweede helft kreeg Melvin Platje een levensgrote kans in de schoot geworpen toen de VVV-spits de bal zomaar toegespeeld kreeg door Jeffrey Ket. Platje schoot meteen maar Koopmans had een antwoord klaar. Over en weer waren er daarna nog wel wat kansjes maar er kwam geen verandering meer in de brilstand. Wel incasseerde Danny Post vanwege hands zijn tweede gele kaart in de play-offs. De VVV-captain mist daardoor het eerste duel in de tweede ronde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!