Bankrekening Demi Schuurs flink gespekt ondanks verlies

© Demi Schuurs
Ondanks het feit dat Demi Schuurs het dubbelspeltoernooi van de WTA Finals in Singapore niet heeft gewonnen, kan de dubbelspecialiste uit Nieuwstadt terugblikken op een succesvol én lucratief jaar.
Schuurs heeft dit seizoen de lieve som van 580.773 dollar aan prijzengeld bij elkaar getennist, zo blijkt uit cijfers van WTA. Ook heeft de tennisster zich met haar sterke prestaties naar de zevende plaats op de wereldranglijst gelanceerd. Haar hoogste notering tot dusver.

Zeven toernooien

De dubbelspecialiste heeft een ijzersterk seizoen achter de rug. Eind september heeft ze in China haar zevende toernooizege in de wacht gesleept. Met Elise Mertens was ze de beste in Hobart en Rosmalen. Met de Australische Ashleigh Barty won ze de toernooien van Rome en Montreal. Met de Sloveense Katarina Srebotnik pakte ze de eindzege in Neurenberg, terwijl ze het seizoen begonnen was met de dubbeltitel in Brisbane, samen met Kiki Bertens.

WTA Finals

Het prestigieuze en lucratieve afsluitende toernooi in Singapore had de bekroning op het waanzinnige seizoen van Schuurs moeten worden. Helaas sneuvelde de tennisster met haar Belgische partner Mertens in de kwartfinale. Desalniettemin blikt ze terug op een mooi jaar.

Beste seizoen

"Het was mijn beste seizoen tot dusver", schrijft ze op Facebook. "Maar nu is het tijd voor vakantie en ontspanning. Daarna ga ik me weer voorbereiden op het nieuwe seizoen." Verder bedankt ze haar familie en haar vriendin.

Meer over Demi Schuurs in L1mburg Centraal

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!