KNVB wil onderzoek justitie naar matchfixing

© iStock
De KNVB wil dat justitie onderzoek doet naar Paul R. De Nederlander werd donderdag in Duitsland vrijgesproken van matchfixing, ondanks zijn bekentenis.
"Deze zaak is te belangrijk om te stranden in een juridisch moeras", zegt KNVB-directielid Gijs de Jong.

Fortuna Sittard

In de affaire rond Rooie Paul zijn ook Nederlandse wedstrijden genoemd, waaronder Fortuna Sittard-Cambuur in september 2009. Dat duel werd gefloten door scheidsrechter Serdar Gözübüyük.
Volgens Paul R. zijn er flinke sommen geld ingezet op die duels en had Gözübüyük een rol in het geheel. De scheidsrechter ontkent alles en de KNVB staat volledig achter hem.

Onderste steen

De Jong van de KNVB: "Wij vinden dat de onderste steen boven moet komen. Het gaat hier om betrouwbaarheid van competities waar jaarlijks miljoenen mensen plezier aan beleven. Zij hebben recht op duidelijkheid.”
Een Duitse rechter sprak Paul R. donderdag vrij omdat hij zijn afspraken om voetbalduels te manipuleren in Nederland heeft gemaakt. Daarom valt hij niet onder het Duitse recht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!