Handballers Bevo niet in de finale na nederlaag

De handballers van Targos Bevo Hc hebben de finale om de landstitel niet bereikt. De regerend landskampioen verloor de Limburgse derby van OCI-Lions met 22-32.
Volendam haalde uit tegen Tachos (38-21) en is de tegenstander van Lions in the best of three.

Doelsaldo

Bevo en Volendam hadden evenveel punten voorafgaand aan het duel. Het doelsaldo van Bevo was iets beter (+4). Volendam speelde echter tegen het laaggeklasseerde Tachos en kon flink scoren. Dat deden de Noord-Hollanders ook. Bij rust was het daar al 22-7.

Oppermachtig

In Panningen was Bevo niet opgewassen tegen een oppermachtig Lions. De Zuid-Limburgers pakten een 7-11 voorsprong, maar Bevo kwam terug tot 12-12 vijf minuten voor rust. Lions ging wel met een voorsprong de kleedkamers in: 12-14.
In de tweede helft was het verzet gebroken van Bevo. Het werd een onvriendelijke wedstrijd met veel overtredingen, tijdstraffen en een rode kaart voor Dario Polman.

Landstitel

De finale om de landstitel tussen Lions en Volendam begint op zaterdag 23 mei om 16.00 uur in Fitland XL. Aanstaande donderdag, op Hemelvaartsdag, treffen beide ploegen elkaar in de bekerfinale in Almere.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!