Van Pol heeft grote ambities voor Qatar: 'Top 24'

© ANP
De Nederlandse turnselectie met Vera van Pol uit Weert is onderweg naar Qatar. Van 25 oktober tot en met 3 november vindt daar het WK turnen plaats in Doha. "Ik vind het heel bijzonder dat ik Nederland weer mag vertegenwoordigen", zegt Van Pol.
De dames van coach Gerben Wiersma gaan voor een plek bij de beste 24 landenteams, maar ambiëren een plaats bij de beste zestien.

Olympische Spelen
"Vooral die top 24 is belangrijk", zegt Van Pol. "Want dan mogen we volgend jaar weer meedoen aan het WK. En volgend jaar strijden we dan om een plek op de Olympische Spelen in 2020. Als je niet op het WK bent, is de kans sowieso klein dat je Tokio nog haalt." Van Pol is vol vertrouwen over die ambitie. "We staan in Nederland bekend om onze uitstraling. We hebben een verhaal in onze vloeroefening. De rest lacht vaak alleen een beetje, maar er zit weinig inleving in. Ik turn bijvoorbeeld op aerobics muziek uit de jaren '80. Dat werkt motiverend en maakt het publiek net wat vrolijker."

Eén reserve
Van de zes turnsters die gaan, mogen er vijf meedoen aan de finalewedstrijden. Eén turnster is dan reserve. "Dinsdag hebben we een wedstrijdronde op de toestellen. Een soort generale repetitie. Dan wordt bepaald wie er bij de definitieve selectie hoort. Ik geloof wel dat ik grote kans maak om niet buiten te boot te vallen."

Ook de Nederlandse turnheren zitten inmiddels in het vliegtuig. Zij komen als eerste in actie. De mannen turnen hun kwalificatiewedstrijd op 25 oktober. De dames komen op 27 oktober in actie in de vierde subdivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!