Max Verstappen sluit eerste dag als veertiende af

© Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen heeft vrijdag geen opvallende trainingstijden gereden voor de Grand Prix van China.
De jonge Nederlander reed in de eerste training de twaalfde tijd in zijn Toro Rosso en noteerde in de tweede sessie de veertiende tijd. Hij gaf op het 5,4 kilometer lange circuit van Shanghai 2,5 seconde toe op de snelste man van het veld. Dat was in beide trainingen regerend wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes.

Hoge verwachtingen
De zeventienjarige Verstappen eindigde twee weken geleden als zevende in de Grand Prix van Maleisië. Hij scoorde er als jongste coureur ooit punten voor het wereldkampioenschap mee. De Limburger verwacht veel van de race komende zondag in Shanghai. "De Toro Rosso gaat erg goed om met de banden. Dat was een sterk punt van ons in de extreme hitte in Sepang", zegt hij op Verstappen.nl. "Dat voordeel vervalt hier wel in de veel koelere omstandigheden, dus het zal spannender en zwaarder worden.''

Ruimte voor verbetering
Verstappen kwam vrijdag tot 32 ronden. Hij sprak na de trainingen van een lastige dag: "Ik was niet helemaal tevreden over de balans van de auto in de eerste sessie'', meldde hij via Toro Rosso. "In de tweede training was de balans beter, maar ik miste toch wat snelheid. Het ideale rondje heb ik niet kunnen rijden, dus ik zie zeker ruimte voor verbetering. Het is een leuk circuit: technisch en behoorlijk uitdagend.''

Ferrari
De coureurs van Mercedes lieten zich in de GP van Maleisië verrassen door Sebastian Vettel, die de race won in zijn Ferrari. Hamilton en teamgenoot Nico Rosberg kondigden aan dat ze in China meteen willen terugslaan. Hamilton toonde met de beste tijden in de trainingen aan dat hem dat ernst is. Rosberg zette in de eerste sessie de tweede tijd neer, maar moest in de tweede training de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Vettel voor zich dulden. Ook Daniel Ricciardo was in zijn Red Bull sneller dan Rosberg.

Bizar
Een merkwaardig incident deed zich voor aan het begin van de tweede training, toen een toeschouwer prompt het circuit overstak tussen de rijdende bolides door. Hij klom over het hek heen en werd daar aangehouden door baanofficials.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!