Verstappen 'in orde' na zware crash

Max Verstappen in Monaco. © ANP/Srdjan Suki
Max Verstappen heeft zondag een zware crash beleefd in de Grote Prijs van Monaco.
De zeventienjarige Formule 1-coureur van Toro Rosso klapte in de 64e ronde in de vangrails bij de bocht Sainte Devote, aan het einde van het rechte stuk, bij een poging om Romain Grosjean te passeren. Verstappen raakte de Lotus van de Franse coureur, waarbij zijn linkervoorwiel afbrak. Hij knalde vervolgens stuurloos de vangrails in.

In orde

Verstappen kon op eigen kracht zijn zwaarbeschadigde bolide verlaten. "Ik ben in orde", zei hij over de boordradio tegen het team. Door het zware ongeluk moest de safetycar de baan op om de race te neutraliseren, zodat het wrak van Verstappen kon worden opgeruimd.

Eerste crash

De jongste coureur ooit in de Formule 1 was bezig aan een indrukwekkend optreden op het nauwe stratencircuit van Monaco. Na een probleem bij de pitstops werkte hij zich door slim en gedurfd rijden weer op naar de elfde plek. Het ging echter mis in zijn pogingen om de tiende plek en het bijbehorende WK-punt te veroveren. Verstappen raakte Grosjean en beleefde zijn eerste zware crash in de Formule 1. De fysieke schade viel ogenschijnlijk mee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!