Stevens handhaaft zich met Stuttgart op slotdag

© VI Images
VFB Stuttgart heeft zich op de slotdag van de Bundesliga weten te handhaven. De ploeg van trainer Huub Stevens won met 1-2 van directe concurrent Paderborn.
Dat bleek voldoende voor lijfsbehoud.

Ginczek

Het zag er lange tijd slecht uit voor Stevens en zijn mannen. Doordat concurrent HSV vlak na rust twee keer scoorde tegen Schalke 04 en Stuttgart zelf op 1-1- stond, leek degradatie aanstaande voor de Sittardse trainer. De 1-2 van Daniel Ginczek in de 72e minuut bleek echter voldoende om het verblijf in de Bundesliga met minimaal één jaar te verlengen.

HSV

Door de overwinningen van HSV en Stuttgart zijn het uiteindelijk Paderborn en Freiburg die degraderen. HSV moet handhaving nog afdwingen via een beslissingswedstrijd.

Paul Verhaegh

Ook voor Paul Verhaegh was er goed nieuws. De verdediger uit Kronenberg won met FC Augsburg op de slotdag met 3-1 bij Borussia Mönchengladbach. De ploeg eindigde daardoor als vijfde, goed voor een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Geschorst

Verhaegh was overigens geschorst in dit duel tegen zijn provinciegenoot Roel Brouwers. De Heerlense verdediger was aanvoerder tegen Augsburg. Gladbach eindigt als derde en was al zeker van Champions League.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!