Sport

Jurylid KNWU doet aangifte van mishandeling door boze vader

KNWU-jurylid Armand van Mulken heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door de vader van een jeugdrenster.
Tijdens een trainingswedstrijd in Echt afgelopen zondag zou de man, wiens 14-jarige dochter lid is van WCL Bergklimmers, een klap hebben gegeven aan het jurylid uit Stein. "Hij dreigde me in elkaar te slaan en sloeg vervolgens tegen mijn borst. Daarna scheurde hij mijn jas kapot."

Gevaarlijke sprintactie

Aanleiding voor het handgemeen was een gevaarlijke sprintactie tussen twee jeugdrensters, stelt Van Mulken. "Ik gaf ze na afloop een waarschuwing, maar de renster van Bergklimmers vond het nodig om haar middelvinger op te steken. Toen ik haar opnieuw waarschuwde, kwam haar vader op mij af."

Schorsing

Van Mulken is woest over het voorval: "Ik ben nu met de KNWU in overleg hoe we kunnen komen tot een schorsing. Het is te triest voor woorden dat zoiets gebeurt bij een trainingswedstrijdje."

Niet groter maken dan het is

Het bestuur van Bergklimmers is op de hoogte van het incident. "Wij hebben de vader ook gesproken en hij heeft een ander beeld van de kwestie. Meer kunnen we er niet over zeggen. Donderdagavond hebben we alle partijen uitgenodigd voor een verhelderend gesprek", zegt secretaris Perry Adriaans. "Als er iets onreglementairs is gebeurd, is dat natuurlijk verkeerd, maar we moeten de zaak ook niet onnodig groot maken. Ik heb ook verhalen gehoord dat het allemaal wel meeviel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!