Nipte nederlaag voor Roda JC bij generale repetitie

© L1
In de laatste oefenwedstrijd voor de start van de Keuken Kampioen Divisie heeft Roda JC met 0-1 verloren van het Saoedi-Arabische Al-Batin.
Roda’s nieuweling Ba-Muaka Simakala stond aan de aftrap, maar moest voortijdig naar de kant.

Terugspeelbal

Namens de bezoekers profiteerde Fahad al Johani al snel van een te korte terugspeelbal van Roda-verdediger Richard Jensen: 0-1. De Saoedi’s, in eigen land een middenmoter, lieten in het vervolg van de eerste helft eigenlijk niets meer zien. Roda ging wel op zoek naar de gelijkmaker en vond die bijna via het hoofd van Daryl Werker, die echter voorlangs knikte. Ook Livio Milts en Mitchel Paulissen misten maar net.

Simakala

Roda’s kersverse aanwinst Ba-Muaka Simakala liet aan de bal aardige dingen zien, maar ging na zo’n 55 minuten na een duel tegen de grond. Vlak daarna werd hij door coach Robert Molenaar vervangen door Celestin Djim. Volgens Simakala raakte hij niet ernstig geblesseerd. Hij liet weten dat het wel meevalt en dat het niets serieus is.

Slotfase

In de slotfase zag diezelfde Djim de keeper zijn strakke schot uit de hoek slaan. Daarna leek Paulissen de 1-1 alsnog op de schoen te hebben, maar de bal ging er ondanks gegrabbel van de doelman opnieuw niet in. De Kerkradenaren sluiten zodoende de voorbereiding af met een nederlaag.
Roda JC begint het seizoen volgende week vrijdag met een thuisduel tegen titelverdediger Jong Ajax.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!