Sport

Wout Poels & co vierde in ploegentijdrit Ronde van Spanje

© ANP
In de Franse stad Nîmes is de 72e Vuelta a España van start gegaan met een ploegentijdrit. Wout Poels en zijn teamgenoten van Sky lieten daarin de vierde tijd noteren.
Zij verloren negen seconden op de renners van BMC. Die raffelden de 13,7 km in en om Nîmes het snelste af en kwamen na 15 minuten en 58 seconden over de finish. Rohan Dennis kwam als eerste over de finish en is de eerste leider in deze Vuelta.

Angst

In deze Vuelta komen de klimmers volledig aan hun trekken. Er zijn ruim 50 beklimmingen en negen aankomsten bergop. Meeste angst boezemt de zeventiende etappe in met de klim naar Los Machucos. Het obstakel wordt omschreven als 'het nieuwe monster van de Vuelta'. Er zitten gedeelten in van 28 procent stijging.

Eigen succes

Wout Poels hoopt dat hij als knecht van Froome ook een kansje krijgt om voor eigen succes te gaan. Hij denkt dan aan de twintigste etappe, met de finish op de El Angliru. Daar werd hij in 2011 tweede achter de Colombiaan Juan José Cobo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!