Xonar en Mondriaan willen gaan fuseren

Mondriaan in Heerlen © L1
Zorginstellingen Xonar en Mondriaan onderzoeken of ze kunnen gaan fuseren. Dat maken de instanties bekend in een gezamenlijk bericht.
"Samen de krachten bundelen leidt tot het realiseren van meer integraliteit, een uitbreiding van het spectrum aan jeugdhulp en het verminderen van de versnippering van het zorgaanbod in de regio", staat in een persbericht.

Zwaar weer

Zorginstelling Xonar heeft het financieel zwaar en laat weten dat het - als het alleen verder zou gaan - geen lange toekomst meer zou hebben. "In het herstelplan dat Xonar heeft opgesteld, wordt een continuïteit van de jeugdzorg in Limburg beoogd. Daarnaast heeft Xonar in het herstelplan aangegeven dat een fusie op termijn noodzakelijk is om tot duurzaam herstel te komen, aangezien het op eigen kracht voortzetten van de zorgonderneming op de langere termijn niet haalbaar lijkt."

'Betere zorg'

Ook hopen de bedrijven, door met elkaar samen te werken, betere zorg te kunnen leveren. Zo moeten er kortere wachttijden komen, de zorg dichter bij huis, minder uithuisplaatsingen, meer cliëntbetrokkenheid en meer beheerbare zorgkosten.
De fusie tussen de twee organisaties is nog niet definitief. De komende werken wordt er eerst nog onderzocht of de bedrijven daadwerkelijk met elkaar kunnen fuseren. De intentie is in ieder geval wel om uiteindelijk tot een bedrijf te groeien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!