Deze 1 aprilgrappen kwamen wij tegen: trapte jij erin?

Het Witte Kruis introduceert ambulancemedewerkers te paard. © Witte Kruis
Het is oppassen geblazen op deze Tweede Paasdag. Je komt niet alleen overal paaseieren tegen, het is ook goed mogelijk om over een 1 aprilgrap te struikelen. Wij kwamen deze grappen al tegen.
Verschillende organisaties in Limburg hebben afgelopen week of maandagochtend een grap op internet geplaatst: sommigen zijn succesvol, anderen iets minder. Oordeel zelf.

Alfa Bier bij Kabinetsformatie

Alfa Bier maakte maandag bekend dat directeur Harry Meens is uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingen bij de vorming van een kabinet. "Dit baanbrekende nieuws markeert een historisch moment in de Nederlandse politiek, waarbij de kracht van bier als verbroederend element wordt erkend."
Er is een extra stoel in de Tweede Kamer geplaatst om de deelname van Meens te accommoderen, schrijft de bierbrouwer.
Plaatsing van de extra stoel in de Tweede Kamer voor de Partij voor de Bieren (PvdB). © Alfa Bier

Lancering HICU

In navolging van de nieuwe Mobiele Intensive Care Unit (MICU) kondigde de ambulancezorg Limburg aan ook een speciale ambulance voor paarden te introduceren: de Horse Intervention Carriage Unit, ofwel HICU. In deze speciale ambulance kunnen paarden geholpen worden. Het voertuig is een aanvulling op het nieuws van het Witte Kruis dat ze ambulanceverpleegkundigen ook te paard naar incidenten willen laten gaan.
Aan de reacties onder de Facebookpost te zien, kunnen de lezers de grap wel waarderen.

Geheim plan uitgelekt

Vlak voor het weekend lekte een 'geheim plan' van de gemeente Weert uit. "Dit nieuwe scenario zal een complete ommezwaai betekenen voor de stad Weert, met een focus op vernieuwing, verfrissing en vooruitgang", staat in de Facebookpost te lezen. Er staat een foto bij van een compleet nieuw tropisch zwembad, met beachclub, midden in de stad.

Naamswijziging tegen wielertoerisme

Ook de website fiets.nl kwam met een mooie scoop. De overlast door wielertoeristen in Zuid-Limburg kan eenvoudig opgelost worden door een naamswijziging van de heuvels. “Cauberg, Keutenberg, Vaalserberg, Loorberg, het zijn namen die toch een enorme aantrekkingskracht hebben in een vlak land als Nederland", zegt Nelis Jeanssen, medewerker van de Commissaris van de Koning in Limburg, in het artikel. "Maar eerlijk gezegd is het ook wel een beetje flauwekul dat we de molshopen ooit de naam 'berg' hebben meegegeven."
Daarom worden op de eerste maandag van deze maand (toevallig 1 april) de naambordjes van de heuvels vervangen. In de namen wordt 'berg' vervangen door 'heuvel' of 'bult'.
De nieuwe naam zal zijn 'Col du Cauheuvel'. Klinkt minder spannend toch? © Fiets.nl

Premium brandweeraccount

Ook onder brandweerlieden gaat een 1 aprilgrap rond. Met een premium account voor het werkrooster zouden ze 15 seconden eerder gealarmeerd kunnen worden dan hun collega's zodat ze een plekje in de tank spuitauto kunnen bemachtigen. Ook is het mogelijk om een voorkeur voor collega's aan te geven met wie je liever wel of niet werkt. Het premium pakket is af te sluiten vanaf 1 april.

Nieuw vakantiepark in Maastricht

Peter Gillis heeft een stuk grond in Maastricht gekocht en gaat daar een luxe vakantiepark bouwen. "Met een luxe wellness, een luxe zwembad, alles erop en eraan", vertelt hij bij Wat is loos in Mestreech. Op eerste paasdag heeft hij met de makelaar gesproken en op tweede paasdag is de handtekening gezet. "We moeten nog met de gemeente in onderhandeling." Maar problemen verwacht hij daar niet mee.
]

Nieuwe topper op het dak

Op het dak van Tuincentrum Leurs in Venlo staat een gele tulp. Ze vragen vandaag bezoekers via Facebook te stemmen op een nieuwe 'topper'. Ze geven een wafel, een plant en een roos als opties. Maar een eigen creatieve optie is ook welkom.

BrokkenBeats voor in de stal

Voergroep Zuid, een bedrijf dat mengvoer voor onder meer varkens en rundvee produceert, beschikt vanaf tweede paasdag over een gloednieuwe radiotoren waardoor Voergroep FM nu overal te luisteren is. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat muziek een positief effect op dieren heeft: koeien geven meer melk en varkens gaan kwispelen, stelt het bedrijf. Daarom zendt Voergroep FM de beste brokkenbeats uit. De top 50 is overigens ook via Spotify te luisteren.

AI in 1 aprilgrappen

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt steeds vaker gebruikt in 1 aprilgrappen. Heel geloofwaardig worden die daardoor overigens niet, in sommige gevallen. Zo bedacht een verkoper van vliegtickets "AI(R)-vluchten", zonder "menselijke piloten en cabinepersoneel", waardoor de prijzen van de reis fors zouden dalen.
De stichting Tuchtrecht Banken verzon een "primeur", met de "eerste bankmedewerker met AI-classificatie" die de bankierseed zou afleggen. De naam van de medewerker: Chazia Chatbot. "Nu chatbots een eigen plek hebben verworven binnen de bankensector, is het meer dan logisch dat ook zij de bankierseed mogen afleggen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!