Meer dan 10.000 euro opgehaald voor Minihaven Brunssum

De Minihaven in het Schutterspark in Brunssum © L1
De crowdfunding die vrijdag in het leven is geroepen om geld op te halen voor de afgebrande Minihaven in Brunssum, heeft al ruim 10.000 euro opgehaald in één dag.
De geldinzameling is opgezet door het nabijgelegen Blote Voeten Park om de ondernemers van de Minihaven te steunen. "Dit maakt me echt trots om Brunssumse te zijn. Je kunt vloeken dat er slechte mensen zijn die dit soort dingen doen, maar er zijn nu ook zoveel mensen die een hart onder de riem steken."

Brandstichting

De brandweer kreeg vrijdagochtend rond 5:00 uur een melding van de brand bij het bootjesbedrijf in het Schutterspark. Hoewel de hulpdiensten snel ter plaatse waren, kon niet worden voorkomen dat de horecagelegenheid, een auto en een aanhangwagen in vlammen opging. Een 43-jarige man is aangehouden op verdenking van brandstichting. De schade was groot, vooral omdat dit niet verzekerd was.

Kleine bijdrage

Reden voor het Blote Voeten Park om een crowdfunding op te zetten. Gevraagd werd om een kleine bijdrage om een groot bedrag samen te krijgen. "We kregen meteen ontzettend veel reacties", vertelt organisator Maloe Janssen van het Blote Voeten Park. "Mensen die vroegen of ze ook op een andere manier kunnen helpen, een bouwbedrijf dat hulp aanbood en veteranen in Brunssum die willen meehelpen iets te betekenen voor Klaas en Marjo."

Diep dankbaar

Inmiddels staat de teller al op meer dan 10.000 euro van ruim 350 mensen die een bijdrage hebben willen geven. Het ontroert eigenaar Klaas Post nog meer dan de brand zelf. "De steun die we van iedereen gekregen hebben is onvoorstelbaar. Ik ben alle mensen diep dankbaar, we staan er niet alleen voor. Dit motiveert mij om door te gaan."

Hulp

Post laat weten dat de gemeente heeft toegezegd om aan alle kanten te helpen door middel van bijvoorbeeld een noodvoorziening voor de horecagelegenheid. Het geld van de crowdfunding kan gebruikt worden om de inventaris, die compleet weg is, opnieuw op te zetten. "Apparatuur, koelkasten, een nieuwe kassa, nieuwe voorraad die we net hadden ingeslagen. Maar daar gaan we na de Paasdagen naar kijken. Eerst even rust en bezinning."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!