Kampeerseizoen extra vroeg van start: campings open

Campingeigenaar Bart Weijling wijst nieuwe gasten hun plek © L1 (Ruud van Broekhoven)
De start van het kampeerseizoen is standaard op 1 april. Omdat campings het vroege paasweekend dit jaar graag meepikken, is het vakantieseizoen op veel plekken al vroeger begonnen.
Dus wellicht heb je vandaag al ergens een caravan, camper of volgeladen auto voorbij zien komen van vroege kampeerders.

Kleinschalig en gezellig

Camping Catsop in Elsloo verwelkomde vrijdagmorgen vanaf 11:00 uur de eerste gasten. Echtpaar en Anette Jonkman uit Apeldoorn kibbelen wel eens wat tegen elkaar bij het opzetten van hun camper. "Maar als je dan staat is het heerlijk. Zo’n kleinschalige camping vinden wij toch gezelliger dan heel groot. Alles heeft zijn voors en tegens, maar dit is wel heel gezellig", zegt Anette.

Beetje regen

"Het weer zit niet mee", constateert haar man Erwin. "Maar een beetje regen is niet erg." Eigenaar Bart Weijling is ook gelaten over het weer. "Ik bestrijd altijd dat het slecht weer is. Zeker als gasten mij bellen met hun buienradar in de hand. Ik zeg altijd dat het 25 graden is en strakblauw. Die buienradar klopt gewoon heel vaak niet."
Weer of geen weer. In Elsloo zijn ze in ieder geval blij dat het seizoen weer gestart is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!