Wolkoningin (82) breit na 30 jaar einde aan handwerkwinkel

Wilma Pranger achter de toonbank van haar winkel de Wolhoek in Gennep. © L1 (Peter Beeker)
Over een dikke maand gaat de Wolhoek in Gennep dicht. Na dertig jaar sluit Wilma Pranger (82) de deur van haar brei -en handwerkwinkel aan de Spoorstraat voorgoed.
Natuurlijk gaat ze haar winkel missen maar aan alles komt een eind vertelt Wilma Pranger. Dertig jaar is niet niks en dat vinden haar klanten ook. "Jammer, maar ik begrijp het wel. Dat ze nog mooie jaren met haar camper mag hebben", zegt een Gennepse onder het uitzoeken van een bolletje wol.

Wennen

Wilma Pranger is al bijna 70 jaar ondernemer. Samen met haar, inmiddels overleden, echtgenoot Ben runde ze een tankstation in Mook. Daar had ze ook een hoekje waar ze wol verkocht en naaimachines. In 1994 opende ze de deur van haar eigen winkeltje in Gennep. "Ik hou best van uitslapen maar dat heb ik nooit echt gekund. Het zal wel even wennen zijn als de winkel definitief is gesloten."

Vakkennis

In Gennep is de winkel een begrip. 'Wilma van de Wolhoek' noemen veel klanten haar. "Een iconische winkel", zegt een man die even persoonlijk afscheid komt nemen. "We zullen je gaan missen." Wilma Pranger is volgens haar buurvrouw Ans beroemd om haar vakkennis. "Ze weet alles over handwerken en kleding repareren. Ik ben 24 jaar haar buurvrouw geweest."

Noorwegen

Wilma Pranger verhuurt het tankstation in Mook waar ze met haar man zolang heeft gewerkt. Daar staat ook haar camper gestald. De wolkoningin van Gennep blijkt een ervaren chauffeur van het gevaarte. "Ik vind het heerlijk om met de camper onderweg te zijn."
Een rit naar haar zoon die in Noorwegen woont staat al op de planning. "Ik heb het werk in de Wolhoek altijd met plezier gedaan en nu wordt het tijd voor andere leuke dingen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!