Speelterrein Meerssen verboden toegang na overlast hangjeugd

Om de overlast terug te dringen, is het terrein rond de school nu 's nachts verboden terrein © Heuvelland Vandaag
Om overlast door hangjongeren in Meerssen een halt toe te roepen, wordt het terrein rond basisschool en kinderdagverblijf De Wereldster, het gemeentehuis en de bibliotheek per direct verboden toegang voor onbevoegden.
Mensen die niks te zoeken hebben op het terrein en weigeren te vertrekken, kunnen daardoor een boete krijgen tussen de 110 en 515 euro. Dat maakt de gemeente vrijdag bekend.

Intimidatie en vernielingen

Baldadige jongeren teisteren al weken het terrein rond de school, kinderopvang en bibliotheek. Ouders die kinderen ophalen worden uitgescholden, op scooters en fatbikes wordt gevaarlijk rondgereden tussen jonge kinderen en in grote groepen worden mensen geïntimideerd. Ook vernielde een groep de deur van het gemeenschapshuis om vervolgens naar binnen te gaan, meldde Heuvellandvandaag eerder deze week.

Maat vol

De gemeente nam al eerder maatregelen, door bijvoorbeeld bewakingscamera's op te hangen. Ook werden bankjes weggehaald om het terrein minder aantrekkelijk te maken als hangplek. Jeugd- en straatwerkers, politiemensen en boa's voerden al gesprekken met de raddraaiers en hun ouders, maar de overlast bleef. Voor de gemeente is de maat nu vol.
Om de overlastplegers zelf ook aan te pakken, vraagt de gemeente iedereen die illegale praktijken ziet rond het terrein, dit door te geven aan de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!