Limburg-Zuid betaalt niet mee aan herstel Mutsaersstichting

Stockfoto © iStock
De Zuid-Limburgse gemeenten zijn niet bereid financieel bij te dragen aan het herstel van de Mutsaersstichting. De 16 gemeenten zijn woensdag gevraagd om 3,8 miljoen bij te dragen.
Dat staat in een raadsinformatiebrief die woensdag is gepubliceerd.

Financiële injectie

Woensdagmiddag maakten bestuursvoorzitter Harm Wijgergangs van de Mutsaersstichting en de Venlose wethouder Frans Schatorjé bekend dat er een financiële injectie van 11,4 miljoen nodig is om een faillissement te voorkomen. Alle 64 gemeenten waar de Mutsaersstichting zorg levert, hebben het verzoek gekregen om een deel te financieren. Ook het Rijk is gevraagd drie miljoen bij te dragen.

Continuïteit

Een derde van de cliënten van de Mutsaersstichting woont in Zuid-Limburg en krijgt zorg bij Plinthos. Plinthos is een initiatief van de Mutsaersstichting en heeft vestigingen in Maastricht, Kerkrade en Schinnen. De Zuid-Limburgse gemeenten willen wel betrokken worden bij de hersteloperatie vanwege de continuïteit van de zorg voor cliënten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!