Mark Verheijen opnieuw waarnemend burgemeester

Mark Verheijen uit Venlo gaat aan de slag als waarnemend burgemeester. © Omroep Venlo
Mark Verheijen uit Venlo is per 1 april waarnemend burgemeester van de gemeente Wijdemeren in Noord-Holland. Hij zal daar de vervanger zijn van waarnemend burgemeester Charlie Aptroot.
Burgemeester Crys Larson heeft vanwege haar gezondheid in september 2023 al haar taken moeten neerleggen. Volgens NH Nieuws was al bij het aantreden van Aptroot duidelijk dat hij het burgemeesterschap tot 31 maart zou overnemen.
Volgens Omroep Venlo heeft Verheijen veel zin in zijn nieuwe uitdaging. "Het is een mooie gemeente in de Gooi- en Vechtstreek met een aantal specifieke opgaven."

Herindeling

Zo doet de gemeente Wijdemeren onderzoek om tot een herindeling te komen met de gemeente Hilversum of Gooise Meren. Rond de zomer moet hier een besluit over genomen worden.

Etten-Leur

Verheijen was tussen mei 2011 en september 2012 gedeputeerde van de Provincie Limburg en daarna tot eind februari 2015 Tweede Kamerlid. In 2023 was Verheijen ook al enkele maanden waarnemend burgemeester van Etten-Leur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!