Gevangenisstraf en tbs voor poging doodslag centrum Sittard

Vrouwe Justitia © iStock
Een 22-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag.
Op 15 oktober 2022 sloeg hij een leeftijdsgenoot aan het einde van een avondje stappen in het uitgaansgebied van Sittard tegen zijn hoofd.

Kopschoppen

Het slachtoffer viel op de grond en de verdachte stampte daarna meerdere keren op zijn hoofd. Hierdoor bestond de kans dat hij als gevolg hiervan zou overlijden en daarom komt de rechtbank tot het oordeel dat er sprake was van poging tot doodslag.

Jeugdstrafrecht?

De verdachte is door psychiaters en psychologen onderzocht. Zij zijn uitgegaan van de verklaring van de verdachte, dat hij vanwege zijn PTSS en vanuit een defensieve reactie op een dreigende situatie heeft gehandeld. Naar aanleiding daarvan adviseerden zij jeugdstrafrecht en plaatsing in een jeugdinrichting. Een deel van de psychiaters ging niet mee in dit verhaal. Zij concludeerden dat de man lijdt aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis en adviseerden om het volwassenstrafrecht toe te passen en tbs met dwangverpleging op te leggen. De verdachte zou namelijk een gebrek hebben aan zelfinzicht en het risico op herhaling zou te groot zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!