Brand uitvaartcentrum: zoon Lies Oosterveld vast

De brand woedde op zondag 24 september. © Track '88
Vince V., de 33-jarige zoon van de overleden uitvaartverzorgster Lies Oosterveld, zit vast voor brandstichting. Hij is dinsdag in de rechtbank veroordeeld voor 15 maanden cel waarvan negen maanden voorwaardelijk.
De brand woedde op maandag 25 september in het uitvaartcentrum op Ulingsheide in Tegelen. Bij de brand ging de kantoorruimte in het pand verloren en ontstond er veel roetschade.

Erfenis

V. is de zoon van uitvaartverzorgster Lies Oosterveld. Oosterveld was een gerespecteerd ondernemer in de uitvaartwereld. In april 2023 overleed zij op 65-jarige leeftijd. In Tegelen, in het bedrijfspand, woedde in september brand. V. had na het overlijden van zijn moeder de exploitatie van het uitvaartcentrum overgenomen.

Bekentenis

In de rechtbank bekende V. het stichten van de brand. Zo was hij 's nachts om 4:00 uur naar het uitvaartcentrum gegaan en stichtte hij op twee plekken in het pand brand. Daarbij verklaarde hij echter ook terug te zijn gegaan om de brand weer uit te maken. Iets wat niet lukte. Een getuige verklaarde namelijk dat hij om 6:50 uur brand had waargenomen bij het uitvaartcentrum.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Uit een psychiatrisch rapport kwam naar voren dat V. onder invloed was van drugs tijdens het stichten van de brand. "Daarnaast was er nog sprake van andere problematiek die duidt op verminderde toerekeningsvatbaarheid", oordeelt de rechtbank. Omstandigheden die voor de rechtbank zwaar genoeg wogen om mee te nemen in de uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!