Extra controles aan Duitse grens tijdens EK

Een grenscontrole bij Well © Edward-Media
Tijdens het EK voetbal voert Duitsland deze zomer extra grenscontroles uit.
Daarmee wil de douane voorkomen dat mogelijke aanslagplegers het land binnen reizen, zegt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser, die ook bevoegd is voor sport, dinsdag tegen de krant Rheinischen Post.

Grenslanden

Faeser kondigt extra controles aan bij alle grenslanden. Sinds vorig najaar wordt er aan de grens met Polen, Tsjechië en Zwitserland al extra gecontroleerd om mensenhandel tegen te gaan. Aan de Oostenrijkse grens is volgens persbureau DPA al sinds 2015 sprake van extra controle. De extra controles aan de grens met Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk vinden alleen plaats tijdens het EK, van 14 juni tot 14 juli.

Alert

De focus van de douane ligt op "extremisten, hooligans en criminelen", zegt Faeser. Het is niet voor het eerst dat Duitsland de grenscontroles opvoert om een EK. In 2016, toen het voetbaltoernooi in Frankrijk werd georganiseerd, was de Duitse douane ook extra alert op supporters met mogelijk kwaad in de zin.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!