Lego-vitrine in Venloop-thema trekt veel bekijks

Braïn Tagage poseert bij zijn Lego-vitrine in Venloop-thema © Omroep Venlo
In de Venlose voortuin van Braïn Tagage, prijkt sinds kort een vitrine vol Lego-poppetjes die de Venloop lopen. De vitrine loopt vooruit op komend weekend als het loopevenement door de straten van Venlo trekt, maar niet door die van Braïn.
"De Venloop loopt wel door de Groenstraat hierachter, maar ik vind dat de Venloop ook hier door de Vinckenhofstraat moet lopen", vertelt de Lego-fanaat aan Omroep Venlo.

Venloop

Het idee voor een creatie over de Venloop begon toen Braïn een mini-lantaarnpaal met een straatnaambord van zijn eigen straat kreeg van zijn familie. Al op jonge leeftijd bouwt hij met Lego. Sinds een aantal jaren maakt hij ook opstellingen in vitrines. Die staan op meerdere plekken verspreid door zijn huis. Maar hij plaatst ze dus ook aan de straat, zodat anderen kunnen meegenieten. "Ik hoor via mijn kinderen, vrouw en buren dat mensen er vaak bij stilstaan. Dat is wel leuk om te horen", zegt Braïn.

Details

Ook is er veel aandacht voor de details. Zo heeft hij speciale steentjes met het logo van de Venloop in de vitrine gebouwd en tegeltjes met de namen van zijn kinderen. Bovendien hebben de poppetjes ook T-shirts van de Venloop aan. Braïn bouwde er bijna twee maanden aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!