Stenengooiers Landgraaf komen vrij

Afbeelding ter illustratie © Google Maps
Drie tieners, die een maand geleden in Landgraaf vanaf een viaduct stenen op auto's gooiden, komen vrij.
Het gerechtshof bepaalde donderdag dat twee verdachten vrijgelaten moeten worden. De zaak van de derde verdachte moet volgende week nog voorkomen. Omdat het om dezelfde feiten gaat, is de kans groot dat ook hij dan vrijkomt. Het gaat om jongens van 18 en 19 jaar uit Landgraaf en Eygelshoven. Ze worden verdacht van poging tot doodslag en moeten zich later nog voor de rechtbank verantwoorden. Een vierde jongen van 17 jaar was al eerder vrijgelaten, omdat hij minderjarig is.

Viaduct

Het viertal gooide in de nacht van 23 op 24 januari bakstenen naar voorbijrijdende auto's. Dat gebeurde vanaf een viaduct op de Euregioweg. Zeker twee auto's raakten beschadigd, gewonden vielen er niet. Omdat de automobilisten meteen de politie belden en een goede omschrijving konden geven, kon de politie na het bekijken van camerabeelden de jongens later aanhouden.

In beroep

De rechtbank bepaalde na hun arrestatie dat de jongens van 18 en 19 jaar voor minimaal 90 dagen de cel in moesten. Maar omdat hun advocaten met succes in beroep zijn gegaan, komen ze nu toch eerder vrij. Wel moeten ze zich aan voorwaarden houden.
"Ze krijgen een enkelband, mogen geen contact met elkaar hebben en moeten onder toezicht komen van de reclassering", licht advocate Suzanne Kurvers toe. Ze staat een van de jongeren bij. "Daarnaast hebben ze spijt betuigd en is geadviseerd om ze volgens het jeugdstrafrecht te vervolgen."
Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!